Vaihtelua tavalliseen kalakeittoon. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, oli tosi hyvää! Ohje on mukailtu Me-lehdessä olleesta ohjeesta, laitan tähän kuinka sen itse tein. Jos et pidä esim. kapriksista, jätä ne pois.

198711.jpg

3 litran kattilallinen:

500 g porkkanoita karkeana raasteena

10 cm purjoa suikaleina

2 sipulia pilkottuna

1,2 l vettä

1 tlk  tomaattipyreetä

1  kalaliemikuutio

1 pkt  seitä (voi laittaa kaksikin, jos vaan kattilaasi mahtuu!)

3  maustekurkkua

1 rkl  kapriksia

1-2 tl  yrttisuolaa

1 pkt  nuudeleita  (piti laittaa, kun päiväys oli tulossa vastaan, voi hyvin jättää pois)

100 g  Viola kylmäsavulohi tuorejuustoa

Sulata sei, käsittele kasikset. Kuumenna vesi ja liemikuutio. Lisää kasvikset ja tomaattipyre. Keitä parikymmentä minuuttia. Lisää paloiteltu sei, keittele 5 minuuttia. Lisää nuudelit, keitä muutama minuutti. Lisää sitten kuutioidut maustekurkut, kaprikset (jotka itse tykkään murskata) sekä tuorejuusto. Hämmentele niin että juusto sulaa, mutta älä enä keitä.

Lisänä maistuu tietenkin ruisleipä.