Vaihtelua tavalliseen kalakeittoon. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, oli tosi hyvää! Ohje on mukailtu Me-lehdessä olleesta ohjeesta, laitan tähän kuinka sen itse tein. Jos et pidä esim. kapriksista, jätä ne pois.
3 litran kattilallinen:
500 g porkkanoita karkeana raasteena
10 cm purjoa suikaleina
2 sipulia pilkottuna
1,2 l vettä
1 tlk tomaattipyreetä
1 kalaliemikuutio
1 pkt seitä (voi laittaa kaksikin, jos vaan kattilaasi mahtuu!)
3 maustekurkkua
1 rkl kapriksia
1-2 tl yrttisuolaa
1 pkt nuudeleita (piti laittaa, kun päiväys oli tulossa vastaan, voi hyvin jättää pois)
100 g Viola kylmäsavulohi tuorejuustoa
Sulata sei, käsittele kasikset. Kuumenna vesi ja liemikuutio. Lisää kasvikset ja tomaattipyre. Keitä parikymmentä minuuttia. Lisää paloiteltu sei, keittele 5 minuuttia. Lisää nuudelit, keitä muutama minuutti. Lisää sitten kuutioidut maustekurkut, kaprikset (jotka itse tykkään murskata) sekä tuorejuusto. Hämmentele niin että juusto sulaa, mutta älä enä keitä.
Lisänä maistuu tietenkin ruisleipä.
Kommentit