Nämä ovat mukavia tarjottavia kevyiden keittojen kanssa. Ja aika käteviä valmistaa! Käyvät hyvin myöskin vaikka evääksi.
Itse asiassa nyt huomaan, että olen tehnyt nämä aina oma säveltämään sämpylätaikinaan ja täytteenkin olen tehnyt vähän ehkä soveltaen (alkaa jo olla noloa...) mutta tässä alkuperäinen ohje, tuo tekotapa tässä oli se koko homman paras juju:
5 dl vettä
1,5 dl ruisrouhetta
2 dl mannaryyniä
75 g hiivaa
1 dl maitojauhetta +
11 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
0,75 dl siirappia
50 g pehmeää margariinia
Täyte:
130 g tuorejuustoa
130 g paprikakuutioita
130 g purjoa
200 g ananasmurskaa
270 g kypsiä broilerisuikaleita
1 tl karria
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl aromisuolaa
Kaada puolet taikinan vesimärästä kulhoon. Lisää mannaryynit ja ruisrouheet ja anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää hiiva loppuun veteen. Yhdistä maitojauhe vehnäjauhoihin, lisää se, ryyni-ruisseos, suola, siirappi ja rasva. Alusta taikinaksi ja anna levtä noin 15 min.
Sekoita täytteen aineet. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi ja 25 sentin levyiseksi suorakaiteeksi. Leikkaa pituussuunnassa kahtia. Voitele alareunat munalla.
Levitä täyte nauhaksi keskelle. Taita ensin ylä- sitten alareuna täytteen päälle. Nipistä kiinni ja käännä rulla niin, että liitoskohta jää alle. Leikkaa 10 sentin pituisiksi paloiksi ja nostele ne pellille.
Nostata taskut, voitele munalla, ripottele koristeeksi vaikka seesamin- tai pellavansiemeniä ja paista 175 asteessa noin 15 min.
Kommentit