Ihastuin jokin aika sitten soodaleipään sen helppouden ja hyvän rakenteen vuoksi. Tässä maukas muunnelma. Ohje on Valittujen Palojen Syö hyvin, voi hyvin –keittokirjasarjan osasta Ruoka- ja kahvileivät.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

784125.jpg

 

n. 120 g kesäkurpitsa- tai porkkanaraastetta

 

7,5 dl  hiivaleipäjauhoja

 

2 tl  soodaa

 

1 tl  suolaa

 

1 dl  leseitä

 

n. 1 dl  hasselpähkinärouhetta

 

1 rkl  (ruskeaa) sokeria

 

1 tl  valkosipulirouhetta tai 1 kynsi

 

4 dl  piimää tai jugurttia

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kasvisraaste ja valkosipuli. Sekoita varovasti joukkoon piimä tai jugurtti. Tämä onnistuu ehkä parhaiten käsin… Älä sekoita liikaa. Lisää joukkoon hieman maitoa, jos taikina ei tunnu sekoittuvan. Valuta taikina pitkäksi pötköksi pellille (ohjeen mukaan voisi tehdä kaksi pötköä, jotka kiedottaisiin kierreleiväksi. Totesin tehtävän haasteelliseksi.) Leipä saa jäädä rosoiseksi. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia kauniin ruskeaksi.