Mieheni tapasi aikoinaan sanoa sitruunatorttua "sunlight"-tortuksi. Tämä ruoka maistui niin ihanasti limelle, että oli ihan pakko nimetä ruoka näin. Kokeilin siis eka kertaa Valion Cocos & Lime -ruokakermaa. Aloitin ihan muusta reseptistä, mutta tehdessä se muuttui monta kertaa ja lopulta tuli tällaista. Kelpasi lapsillekkin, tosin poika vaati basilikaa omaan annokseensa.
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
1,5 dl täysjyväriisiä
keittämiseen vettä ja suolaa
4 broilerin filepalaa
1 punainen paprika
1 pieni purjo
1 pss pakastemaissia
ripaus karria
1 prk Cocos & Lime -ruokakermaa
1 dl vettä
200 g Pro Feel tuorejuustoa 2 %
1-2 tl suolaa
persiljaa
(basilikaa)
kevyttä juustoraastetta
Kypsennä riisi ja ohrasuurimot. Paloittele broilerfileet suurehkoiksi paloiksi, ruskista ne öljytilkassa. Paloittele paprika ja purjo, lisää pannulle, samoin maissi. Pyörittele muutama minuutti. Lisää joukkoon maustettu ruokakerma, vesi ja tuorejuusto sekä suola. Lisää joukkoon myös riisi-ohraseos, persiljasilppua (basilikaa). Kaada uunivuokaan, ripota juustoraastetta päälle ja gratinoi 225 asteessa kunnes saa väriä.
Tästä voisi tehdä myös risoton, nesteen määrää voisi silloin vähentää. Lisänä salaattia.
Kommentit