Omatekoisia lihapiirakoita täytyy aina olla pakastimessa kasvissosekeiton kaveriksi. Sain viimein ostettua bulguria, jota testasin tähän täytteeseen. Oikein hyvää vaihtelua riisille!

999921.jpg

5 dl   rasvatonta maitoa

n. 35 g hiivaa

1 tl suolaa

75 g  margriinia

n. 13 dl sämpyläjauhoja

Täyte:

2 dl  bulguria

250 g kalkkunan jauhelihaa

1 sipuli

1 porkkana raasteena

n. 150 g  kesäkurpitsaa raasteena

suolaa, yrttisuolaa, valkopippuria..

Valmista sämpylätaikina. Kohota. Valmista sillä aikaa täyte. Kypsennä bulgur ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää porkkana- ja kesäkurpitsaraaste ja mausta. Sekoita yhteen bulgurin kanssa. Alusta taikina ja jaa se pieniksi paloiksi (n. 25 kpl). Pyörittele palat pieniksi sämpylöiksi. Kauli sämpylät litteiksi (aika ohuiksi) ja nostele täytettä keskelle. Sulje täyte taikinan sisään nipistämällä reunat tiiviisti kiinni. Nosta pellille saumapuoli alaspäin. Paista 275 lämmössä 7-8 minuuttia. Voitele halutessasi voisulalla paistamisen jälkeen. Väliin tarjottaessa sopii tietysti ketsuppi ja sinappi, sekä esimerkiksi Aamupalajuusto. Tarjoile kevyen keiton kanssa.