Pitkään mieleni on tehnyt lihapiirakkaa. Tämäntapaista syötiin meidän perheessä lapsuudessani lihaliemen kanssa. Aina yhtä hyvää...

297002.jpg

Uunipellillinen:

Valmiita isoja lehtitaikinalevyjä (minulla meni 1,5 pkt)

Täyte:

1,5 dl  täysjyväriisiä

3 keitettyä kananmunaa

400 g jauhelihaa

2 sipulia

15 cm pätkä purjoa silputtuna

4 isoa porkkanaa raasteena

2 tl  jauhelihamaustetta

1 tl yrttisuolaa

1 dl  ketsuppia

100 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa

Sulata taikinalevyt, keitä riisi ja kananmunat. Kauli taikinalevyt pellin kokoisiksi levyiksi, koristele halutessasi päälle tuleva levy.

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulit, purjosuikaleet ja porkkanaraaste, kypsyttele muutama minuutti. Mausta. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja maista vielä, että maku on sopiva.

Laita taikinalevy leivinpaperin päälle uunipannulle, taikinan tulisi ulottua vähän reunoillekkin. Levitä täyte levyn päälle. Päällimmäiseksi vielä toinen (koristeltu) taikinalevy. Painele taikinalevyn reunat siistiksi. Voitele kananmunalla ja paista 200-225 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, kunnes piirakka on kauniin värinen.

Tämä on riittoisa piirakka, me söimme ihan ruokana muusin ja salaatin kanssa tällä kertaa.