En tiedä mikä olisi alkuperäinen Dallaspullien ohje, mutta tässä ainakin yksi, joka mielestäni on hyvä. Muistaakseni Yhteishyvästä alunperin. Hitsit kun oli raesokeri lopussa, mutta kelpasi näinkin.

172994.jpg

Pullataikina:

2,5 dl  maitoa

25 g  hiivaa

1 dl  sokeria

3/4 tl  suolaa

1  muna

2 tl  vaniljasokeria

2 tl  kardemummaa

100 g  margariinia

8-9 dl  vehnäjauhoja

Täyte:

50 g  margariinia

1  muna

0,5 tlk  maitorahkaa

0,5 dl  sokeria

1 tl  vaniljasokeria

1 dl  pähkinärouhetta

1 pss  Ekströmin vaniljakastikejauhetta

Valmista pullataikina, eli liuota hiiva kädenlämpoiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, muna, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhot pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikinaa, mieluiten koneella. Lopuksi lisää pehmeä/sula margariini. Kohota taikinaa puolisen tuntia.

Tällä välin voit valmistella täytettä. Hiero pehmeä margariini sokereiden kanssa. Lisää muna, rahka ja pähkinärouhe. ÄLÄ LISÄÄ vaniljakastikejauhetta vielä, muuten saat ihanasti jämähtäneen kakkusen (mulle ei ole koskaan käynyt näin... ! D).

Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä ja kaulitse siitä suuri levy, joka on leveämpi kuin pidempi (miten tämä sanotaan?) Siis itsestäsi pois päin levyä on noin 40 cm. Nyt voit lisätä vaniljakastikejauheen täytteeseen. Levitä täyte tasaisesti levylle ja rullaa. Leikkaa terävällä veitsellä noin 25 pullaksi. Kohota vielä hyvin.

Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 225 lämmössä kauniin vaaleanruskeiksi.