Tämä ohje on muokattu Perunaherkkuja-kirjan ohjeesta. Ahven on ihana kala! Valitettavasti aika hintava näin kaupan kala-altaasta kalastavalle =) Tosi hyvää oli, ja valmistuu nopsasti ylijääneistä keitetyistä perunoista.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

823463.jpg

 

Oivariini 60 %  paistamiseen

200 – 300 g  ahvenfileitä

Suolaa, pippurisekoitusta

10 – 12 keitettyä perunaa

2 sipulia (uudet varsineen)

Persiljaa

2 dl  kevyttä kasvisrasvavalmistetta

 

Suolaa ja pippuroi ahvenfileet. Ruskista ne nopsasti paistinpannulla Oivariinissa. Siirrä odottamaan, kuullota silputut sipulit pannussa. Viipaloi perunat, lado puolet uunivuokaan, ripsuttele päälle vähän suolaa. Laita päälle ahvenfileet, sipuli, sipulien silputut varret ja silputtua persiljaa. Peitä nämä lopuilla pottuviipaleilla ja ripsuta suolaa päälle. Kaada kasvisrasvavalmiste päälle ja lykkää 225 asteiseen uuniin noin vartiksi. Meillä lisänä oli mm. marinoituja porkkanoita.