Tämä ohje on muokattu Perunaherkkuja-kirjan ohjeesta. Ahven on ihana kala! Valitettavasti aika hintava näin kaupan kala-altaasta kalastavalle =) Tosi hyvää oli, ja valmistuu nopsasti ylijääneistä keitetyistä perunoista.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Oivariini 60 % paistamiseen
200 – 300 g ahvenfileitä
Suolaa, pippurisekoitusta
10 – 12 keitettyä perunaa
2 sipulia (uudet varsineen)
Persiljaa
2 dl kevyttä kasvisrasvavalmistetta
Suolaa ja pippuroi ahvenfileet. Ruskista ne nopsasti paistinpannulla Oivariinissa. Siirrä odottamaan, kuullota silputut sipulit pannussa. Viipaloi perunat, lado puolet uunivuokaan, ripsuttele päälle vähän suolaa. Laita päälle ahvenfileet, sipuli, sipulien silputut varret ja silputtua persiljaa. Peitä nämä lopuilla pottuviipaleilla ja ripsuta suolaa päälle. Kaada kasvisrasvavalmiste päälle ja lykkää 225 asteiseen uuniin noin vartiksi. Meillä lisänä oli mm. marinoituja porkkanoita.
Kommentit