Nyt on kyllä kevät, mutta silti ruskasämpylöitä. En enää muista mistä ohjeen löysin, mutta hyviä sämpylöitä tuli. Käytin kyllä reilusti enemmän juuresraastetta, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Kuvassa ei valitettavasti näy kovin hyvin sämpylöiden ihana väri! Tyttäreni sanoi näitä Vaaleanpunaisen pantterin sämpylöiksi.

504278.jpg

1 pkt  tuorehiiva

1 dl  vettä

6 dl  piimää

4 rkl öljyä

2 tl  suolaa

1 tl  sokeria

1 dl  raakaa punajuurta raasteena (käytin 2 kpl)

1 dl  porkkanaraastetta (käytin 2 porkkanaa, yhteensä juuresraastetta oli ainakin 4 dl)

3 dl  grahamjauhoja

n. 10 dl  hiivaleipäjauhoja (käytin kyllä enemmän, vähintään 12 dl)

Kuumenna vesi, piimä ja raasteet kädenlämpöisiksi. Liuota hiiva mukaan. Lisää suola ja öljy, sekä jauhoja vähissä erissä hyvin vaivaten (mieluiten koneella). Kohota taikina peitettynä. Leivo sämpylöiksi tai leiviksi. Kohota hyvin. Paista sämpylät 225 ja leivät 200 asteessa.