Tunnustan maalaisuuteni. En ole koskaan tehnyt ruokaa kylmäsavulohesta. Ajattelin aloittaa "helposta" ja tein laatikkoa. Ai että miten kylmäsavulohi onkin hyvää! Juuri sopivan suolaista makuuni. Jos en olisi tiennyt kyseessä olevan kalan, olisin veikannut, että laatikossa on pekonia. Onkohan makuhermoissa jotain vikaa?

416909.jpg

10 perunaa (noin 850 g)

2 sipulia

n. 150 g  kylmäsavulohta

tilliä reilusti

2,5 dl  Flora kevyt ja paksua

1 dl  rasvatonta maitoa

1 muna

ainakin 1 tl suolaa

valkopippuria

Kuori ja viipaloi perunat (itse puolitin ne ensin ja leikkasin puolikuiksi). Silppua sipuli. Paloittele lohi. Sekoita Flora, maito ja muna. Sekoita muut aineet uunivuoassa hyvin sekaisin. Kaada munamaito päälle. Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa reilu tunti, ehkä jopa puolitoista. Lisänä maistuu esim. etikkapunajuuret.