Valion Kerma-lehdessä oli justiinsa Anjan oloinen keitto. Hyvää oli! Tein broilerinjauhelihasta. Vielä pitäisi kokeilla soijarouheella, niin tyttökin olisi iloinen... Parhaillaan liedellä porisee kasvisspagettikastike ja tytöllä on suu korvissa =)

400 g vähärasvaista jauhelihaa, käytin itse broileria 

1 sipuli silputtuna

1 rkl  öljyä

400 g raakoja punajuuria

litra vettä (ohjeessa puolitoista)

2 laakerinlehteä

2 liemikuutiota

2 tlk  valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

2 dll täysjyvä makaronia

tuoretta persiljaa

Ruskista jauheliha tilavassa kattilassa rasvassa. Lisää joukkoon myös sipulit.

Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi. Lisää ne sekä vesi, laakerinlehdet ja liemikuutiot kattilaan. Keitä kannen alla kypsiksi. Lisää pavut ja makaronit. Keitä vielä hiljalleen kannen alla n. 10 min. Sekoita välillä. Lisää tarvittaessa vettä ja ripaus suolaa.

Lisää keittoon hienonnettu persilja.

Annostele lautasille. Lusikoi keiton päälle ruokajogurttia, se viimeistelee keiton maun hapokuudellaan. Myös raejuusto käy keittoon, samoin seos, missä on puolet ruokajogurttia ja puolet raejuustoa.