Tähän ruokaan otin vinkkiä Painonvartijoiden ohjeesta. Lisäsin siihen kasviksia (mikä on outoa, luulisi Painonvartijoiden ohjeessa niitä olevan, vaan eipä!). Tämä on oikein mukava ruoka, johon voi käyttää valmiiksi aiemmin keitetyt perunat. Kasviksia voi tietysti vaihtaa maun mukaan.

332815.jpg

800 g  perunoita (minulla oli 10 kpl)

2 rkl  kevyttä Oivariinia

1 dl  vehnäjauhoja

3 dl  rasvatonta maitoa

3 dl  vettä

300 g  marinoituja broilerisuikaleita

n. 150 g  kinkkua (siis leikkelettä, esim. saunapalvi)

100 g pakastemaissia

2 sipulia

1 tölkki parsaa paloina

persiljaa

n. 0,5 tl  suolaa

1 muna

2 rkl  maitoa

Keittäessäsi jollekkin muulle aterialle perunoita, keitä samalla tähän (taikka keitä ihan erikseen). Sulata rasvva kattilassa, sekoita jauhot rasvaan. Kypsennä vähän aikaa. Lisää kylmä maito ja vesi. Sekoita kunnes sakenee paksuksi kastikkeeksi.

Paista broilerisuikaleet pannulla, lisää silputtu sipuli joukkoon. Pilko kinkku. Sekoita kastikkeen joukkoon broilerisuikaleet, kinkku, valutettu parsa sekä maissi ja pilkottua persiljaa sekä suola. Maistele kastiketta ja mausta halutessasi vaikka yrteillä. Kaada muhennos laakeahkoon vuokaan.

Kuori ja viipaloi keitetyt perunat, asettele viipaleet muhennoksen päälle. Sekoita muna ja maitotilkkanen, voitele perunat munaseoksella. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes prunat ruskistuvat. Ripota vielä tuoretta persiljaa koristeeksi.

Itse tein tämän etukäteen jääkaappiin, joten paistoaika oli vähän pidempi, tuollaiset 40 minuuttia.