Nami nami mitä lohta! Tämä ohje löytyi taasen siitä kirjolohiohjevihkosesta, jonka muinoin lainasin työkaverilta. Kiitos jälleen, oli tosi maukasta ja sitä paitsi helppoa.
n. 500 g kirjolohifilettä tai paloja
1,5 tl aromisuolaa
sitruunapippuria (jota minulla ei ollut, korvasin valkopippurilla ja sitruunamehulla)
2 dl kevyttä ruokakermaa, käytin Valion uutta 2%:sta
1 pieni prk tomaattipyrettä
½ tl suolaa
1 rkl kuivattua tilliä
n. 4 rkl ananasmurskaa
1-2 dl kevyttä, voimakasta juustoraastetta
Leikkaa file annospaloiksi ja laita nahka alaspäin voideltuun uunivuokaan (jos saat nahan irti, niin sen parempi). Ripota päälle aromisuola ja sitruunapippuri. Kaada ruokakerma päälle ja kypsennä 200 asteessa vartin verran.
Sekoita gratiinin aineet keskenään, eli tomaattipyre, suola, tilli, ananasmurska ja juustoraaste ja levitä kalapalojen päälle.
Kypsennä vielä 225 asteessa 10-15 minuuttia. Maistuupi perunoiden tai muusin sekä tietty salaatin kanssa. Myös riisi sopisi varmaan hyvin.
Kommentit