Tämä on aika nopsa ruoka, jos on keittänyt perunat edellisenä päivänä valmiiksi. Minusta perunaa voisi olla vähän enemmänkin kastikkeen määrään nähden, riippuu tietysti perunoiden koosta. Ohje on jälleen siitä työkaverilta lainatusta lohiohjevihkosesta.
Ja taas näin huono kuva, yritetään parantaa...
10-12 keitettyä perunaa
300 g graavilohta (käytin 150 g kylmäsavustettua)
Kastike:
2 rkl margariinia
3 rkl jauhoja
5 dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa (voisi laittaa enemmänkin, oli vähäsuolaista tuolla käyttämälläni kalamäärällä)
ripaus valkopippuria
1 ps pakastepinaattia
Pinnalle:
2 dl kevyttä juustoraastetta
Kuori ja viipaloi keitetyt perunat ja viipaloi lohi. Sulata rasva kattilassa ja imeytä jauhot siihen. Sekoita maito joukkoon vähitellen ja anna kiehua sekoitellen viitisen minuuttia. Mausta kastike ja lisää siihen pinaatti. Asettele uunivuokaan puolet perunaviipaleista ja kalaviipaleet. Valuta päälle puolet kastikkeesta. Lisää loput perunat ja kastike. Ripota juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia.
Kommentit