Selasin vanhaa Maku-lehteä. Sieltä silmiin pompsahti omenalettujen ohje. Olikin sopivasti välipala-aika, joten ryhdyin paistohommiin. Olivatpa tosi hyviä! Tyttö ja minä tykättiin tosi paljon, poika (joka aina vierastaa uutuuksia) söi, mutta ei niin tykännyt. Mies onkin töissä ja jäi ilman... Suosittelen kyllä kokeilemaan, meillä ainakin tehdään uudelleen!
2 munaa
5 dl rasvatonta maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa margariinia
2-3 omenaa
sokeria ja kanelia
Paistamiseen: juoksevaa margariinia
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja sekoita jauhot, suola ja margariini taikinaan. Anna turvota ainakin omenien käsittelyn ajan.
Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pyöritä viipaleet molemmin puolin sokerissa ja kanelissa.
Kaada ohukaispannun syvennykset puolilleen taikinaa ja anna hyytyä hetki. Lisää omenaviipaleet ja kaada päälle tilkka taikinaa. Käännä, kun taikina on hyytynyt.
Me söimme mansikka-puolukkasurvoksen kera. Ohjeen mukaan kermavaahdon ja fariinisokerin, mutta sitten olisi kyllä jo liian hyvää!
Kommentit