Silakasta saa halvalla ja helposti hyvää ruokaa. Kannattaa opetella! Tällä ruoalla sain mieheni syömään silakoita. Ohje on Pirkan, olen vain vähän lisännyt täytteen määrää.

208306.jpg

4-5 annosta

500 - 600 g silakkafileitä

n . 1 tl  suolaa

Täyte:

3 kovaksi keitettyä, jäähdytettyä kananmunaa

3 rkl  sinappia

3 rkl  Oivariinia

hienonnettua tilliä (kuivattukin käy mainiosti)

Päälle:

n. 5 hapankorppuviipaletta murskattuna/jauhettuna

Huuhtele silakkafileet ja nostele leikkuulaudalle. Kuivaa talouspaperilla. Sirota fileille suolaa.

Valmista täyte. Hienonna munat haarukalla ja lisää muut aineet, tilliä saa olla ainakin puoli desiä. Laita täyte kökkösiksi fileille. Taita fileet keskeltä poikittain kahtia ja lado laakeaan uunivuokaan osittain limittäin.

Jauha korput monitoimikoneella tai murskaa ne esim. muovipussissa lihanuijalla. Ripottele tasaisesti fileille. Paista vuokaa 225 asteessa 20 minuuttia.

Lisäkkeeksi sopii hyvin perunamuusi ja porkkanaraaste. Tällä kertaa me söimme lohkoperunoiden kanssa, nekin kävivät hyvin.