Valion ohjeella tuli ihan mukava makaroniloota, oregano antaa kivasti makua. Aika vähäsuolainen on ohjeen määrällä.
4-6 annosta
4 dl (150 g) | makaronia tai kuviopastaa |
250 g | paistijauhelihaa |
1 iso | sipuli |
5 dl | kasviksia (esim. pokkanaa, selleriä, kesäkurpitsaa, tomaattia) |
1 tl | suolaa |
1/4 tl | mustapippurirouhetta |
1 rkl | oreganoa |
1/2 pak (125 g) | Valio Koskenlaskijaa |
1 | muna |
5 dl | Valio HYLA kevytmaitoa |
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo juoksevalla vedellä, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää porkkanat raasteena, tomaatti pieninä kuutioina. Hauduta 5 - 10 min. Lisää mausteet ja sulatejuusto kuutioina. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää jauhelihaseos pastan joukkoon ja levitä voideltuun uunivuokaan. Kaada muna-maitoseos päälle. Kypsennä 175 asteessa reilu tunti, kunnes neste on imeytynyt. Painele pintaa lastalla kerran paiston puolivälissä. MUUNTELU: Korvaa jauheliha paistetuilla sienillä (n. 250 g) tai palvikinkulla (n. 200 g) tai paistetuilla broileri-/kalkkunasuikaleilla (n. 300 g).
Kommentit