Tässä terveellistä vaihtelua pizzaan. Ohje on alunperin Finfoodilta, mutta olen muunnellut sitä omaan makuuni sopivaksi.

151765.jpg

9 - 12  perunaa

400 g  jauhelihaa

n 1 rkl pizzamaustetta

1 tl suolaa

1 tl valkosipulijauhetta

1 prk tomaattipyrettä

reilu töräys ketsuppia

2 isoa sipulia

3 tomaattia

juustoraastetta

yrttisuolaa

Viipaloi kuoritut perunat ohuiksi esim. raastimella. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti ja tiiviisti muutamaksi kerrokseksi. Laita vähän yrttisuolaa kerrosten väliin.

Laita pelti kuumenevaan (225) uuniin täytteen valmistamisen ajaksi. Ruskista jauheliha ja mausta se hyvin. Lisää tomaattipyre ja ketsuppi. Anna hautua ja viipaloi sillä aikaa sipulit, kinkku ja tomaatit sekä raasta juusto.

Levitä jauhelihaseos perunoiden päälle. Lisää kinkku, sipuli ja tomaattiviipaleet sekä päällimmäiseksi juusto. Kypsennä pizzaa 225 noin puoli tuntia.

Hyvää!