Tässä terveellistä vaihtelua pizzaan. Ohje on alunperin Finfoodilta, mutta olen muunnellut sitä omaan makuuni sopivaksi.
9 - 12 perunaa
400 g jauhelihaa
n 1 rkl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 prk tomaattipyrettä
reilu töräys ketsuppia
2 isoa sipulia
3 tomaattia
juustoraastetta
yrttisuolaa
Viipaloi kuoritut perunat ohuiksi esim. raastimella. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti ja tiiviisti muutamaksi kerrokseksi. Laita vähän yrttisuolaa kerrosten väliin.
Laita pelti kuumenevaan (225) uuniin täytteen valmistamisen ajaksi. Ruskista jauheliha ja mausta se hyvin. Lisää tomaattipyre ja ketsuppi. Anna hautua ja viipaloi sillä aikaa sipulit, kinkku ja tomaatit sekä raasta juusto.
Levitä jauhelihaseos perunoiden päälle. Lisää kinkku, sipuli ja tomaattiviipaleet sekä päällimmäiseksi juusto. Kypsennä pizzaa 225 noin puoli tuntia.
Hyvää!
Kommentit