Kokeilin tehdä munakasrullaan pohjaa tällä Yhteishyvän vähän kevyemmällä ohjeella, yleensä olen tehnyt täältä löytyvällä ohjeella. Oikein hyvä rullapohja tuli tästäkin, ei ollut liian 'munainen'. Lohitäyte (jota sävelsin hieman kasviksia lisäten) oli hyvää, vähän liiankin hyvää arkiruuaksi. Tämä kävisi varmaan mainiosti juhliin pikkusuolaiseksi tarjottavaksi.

531068.jpg

Munakas:
6 munaa
6 dl  maitoa
1 dl  hiivaleipäjauhoja  (ohjeessa vehnäj.)
1 tl  suolaa
Täyte:
2 sipulia silputtuna
2 porkkanaa raasteena
1 tl  yrttisuolaa
200 g  Keiju ruohosipuli tuorejuustoa
200 - 300 g  lämminsavustettua kirjolohta
hienonnettua tilliä

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja sekoita joukkoon jauhot ja suola. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Kypsennä 200 asteessa 20-30 minuuttia.Tällä välin kuullota sipulia ja porkkanoita pannulla, mausta suolalla. Anna vähän jäähtyä. Kumoa munakas leivinpaperin päälle, saa vähän jäähtyäkkin, niin on helpompi rullata. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä munakkaan päälle. Kääri rullaksi pitkältä sivulta alkaen, leivinpaperia apuna käyttäen. Voit tässä vaiheessa nostaa jääkaappiin tekeentymään, jos tarjoat kylmänä. Jos tarjoat lämpimänä, lämmitä 200 asteisessa
uunissa noin 15 minuuttia.

Itse tarjosin tämän kanssa uunissa kypsennettyjä, suolalla ja paprikajauheella maustettuja perunanpuolikkaita. Nostin ne uuniin, kun otin munakaspohjan sieltä pois. Täytin munakasrullan ja laitoin sitten pottujen kanssa loppuajaksi uuniin. Salaattia tai keitettyjä vihanneksia tietysti kaveriksi.