Ihanana yllätyksenä Kikka ja Pojjaat lähetti minulle Ruokaleipää -kirjan. Siinä on paljon mielenkiintoisia ohjeita, mutta ensimmäisenä osui silmään ohjeet, joissa on leipiin käytetty raejuustoa. Sitä en olekkaan ennen kokeillut. Tällä tuli tosi hyvää leipää.

KIITOS KIKKA!!

 

5 dl  vettä

50 g hiivaa

1 dl  raejuustoa

2 tl  suolaa

8 dl  grahamjauhoja

n. 5 dl  vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Lisää raejuusto, suola, grahamjauhot ja noin puolet vehnäjauhoista hyvin vaivaten. Kohota n. 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jaa se kahtia ja leivo sileiksi pötköiksi. Nosta ne kahteen voideltuun leipävuokaan.

Kohota leipiä puolisen tuntia. Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia.