Joulu oli ja meni, mutta tänä vuonna tein ensimmäistä kertaa ihan "oikeata" imellettyä perunalaatikkoa. Ja kyllä se oli hyvää! Siksipä naputan ohjeen tänne talteen.

Jotta perinteitä noudatettaisiin, tästä jäi kuva ottamatta, aivan kuten edellisestä loorastakin =)

Imelletty perunalaatikko

n. 2 kg  jauhoisia perunoita
4 rkl  vehnäjauhoja
50 g  pehmeää voita (juu voita!!)
3 tl  suolaa
2 rkl  siirappia
5 dl  maitoa
vuoan voiteluun voita

Keitä pestyt perunat kuorineen. Kuori kuumina ja survo soseeksi. Sekoita ruokalusikallinen jauhoja soseeseen. Peitä kattila pyyhkeellä ja anna hautua lämpimässä parisen tuntia. Lisää toinen lusikallinen ja anna taas muhia. Toista tämä vielä pari kertaa. Sekoita loput aineet soseeseen ja kaada voideltuun uunivuokaan. Käytä reilun kokoista vuoka, ettei tulvi yli. Päälle voinokareita vielä, jos haluat. Paista 150 asteisen uunin alatasolla kolmisen tuntia.

Itse keittelin potut aamusta ja laitoin uuniin kahdelta.