Valion ohjeella tuli ihan mukava makaroniloota, oregano antaa kivasti makua. Aika vähäsuolainen on ohjeen määrällä.

1551393.jpg

4-6 annosta

4 dl (150 g)  makaronia tai kuviopastaa
250 g   paistijauhelihaa
1 iso   sipuli
5 dl   kasviksia (esim. pokkanaa, selleriä, kesäkurpitsaa, tomaattia)
1 tl   suolaa
1/4 tl   mustapippurirouhetta
1 rkl   oreganoa
1/2 pak (125 g)  Valio Koskenlaskijaa
1   muna
5 dl   Valio HYLA kevytmaitoa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo juoksevalla vedellä, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää porkkanat raasteena, tomaatti pieninä kuutioina. Hauduta 5 - 10 min. Lisää mausteet ja sulatejuusto kuutioina. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää jauhelihaseos pastan joukkoon ja levitä voideltuun uunivuokaan. Kaada muna-maitoseos päälle. Kypsennä 175 asteessa reilu tunti, kunnes neste on imeytynyt. Painele pintaa lastalla kerran paiston puolivälissä. MUUNTELU: Korvaa jauheliha paistetuilla sienillä (n. 250 g) tai palvikinkulla (n. 200 g) tai paistetuilla broileri-/kalkkunasuikaleilla (n. 300 g).