Ruokalassa Antti Vahtera teki jokunen aika sitten meetvurstitäytteisiä silakkapihvejä. Niitähän oli suorastaan pakko kokeilla, molemmat kun ovat herkkuani. Tein vähän oman versioni, kun en enää halunnut leivittää ja paistaa pannulla, tuota rasvaa kun on ihan tarpeeksi näinkin =) Hyvää tuli, mutta pieniä vinkkejä annan tuossa reseptissä.

896272.jpg

silakkafileitä

vähän suolaa

meetvurstia

suolakurkkua

ketsuppia

tilliä

sipulia

Huuhtele ja kuivaa silakkafileet, laita ne nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Suolaa kevyesti. Turauta pieni törtsy ketsuppia joka toiselle fileelle (en huomannut varsinaisesti tätä makua, uskoisin että voisi jättää poiskin). Pilko meetvurstia ja suolakurkkua pieniksi kuutioiksi ja laita joka toiselle fileelle (meetvurstia kannattaa laittaa aika paljon, itse laitoin noin yhden viipaleen kahta filettä kohti. Ajattelin myös, että ehkä helpommin asettuisi, jos laittaisi ihan vaan siivuna, pari siivua joka toiselle fileelle). Antti laittoi vielä kuullotettua sipulisilppuakin fileille, mutta minä kuullotin sipulirenkaita lisäkkeeksi. Laita vielä tilliä ja nosta sitten tyhjä file täytetyn päälle. Nosta uunipellille leivinpaperille ja kypsennä 225 noin 10-15 minuuttia.

Tarjoa muusin ja salaatin kera. Niin ja sen paistetun sipulin.