Tässä poikani "sukulaissyntäreillä" tarjottu kakku. Tämä on aivan ihanaa... ja aika helppoa tehdä. Ohje on jostain muinaisesta Pirkasta.

599607.jpg

Käretorttupohja:

4 munaa

1,5 dl  sokeria

1 dl  karkeita vehnäjauhoja

0,5 dl  perunajauhoja

1 tl  leivinjauhetta

Nougat:

1 dl  sokeria

1 dl  mantelirouhetta

Täyte:

2 dl  vispikermaa (käytin Flora vispiä)

1 prk  maitorahkaa

1-1,5 dl  kinuskikastiketta

Koristeeksi: persikkaa ja ananasta

Aloita nugaasta. Laita sokeri kylmälle paistinpannulle ja kuumenna sekoittaen kunnes sulaa. Sekoita mantelirouhe joukkoon ja levitä seos leivinpaperille. Anna jähmettyä (kylmässä). Kun on kovettunut, hienonna terävällä veitsellä murusiksi.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vaadota munat ja sokeri, lisää jauhoseos varovaisesti sekoitellen. Kaada leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Vaahdota kerma, lisää rahka ja kinuskikastike. Levitä rahkaseos jäähtyneen levyn päälle, jätä noin neljäsosa koristelua varten. Ripottele nugaarouhetta täytteen päälle, jätä sitäkin koristeeksi. Kääri tiiviisti rullalle leivinpaperin avulla. Anna tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa. Pursota päälle loppu rahkaseos ja koristele nugaarouheella ja valutetuilla hedelmillä.