Tähän ohjeeseen törmäsin Kulinaristin sivulla ja innostuin heti kovasti, koska en suuremmin pidä tavallisesta lanttulaatikosta.

314268.jpg

500 g porkkanoita

300 g lanttua

1 iso sipuli

150 g juuriselleriä

200 g palsternakkaa

Noin 5 dl vettä

1 tl suolaa

2 dl kuohukermaa (käytin 10 % ruokakermaa)

1 dl maitoa

3 dl Emmental juustoraastetta

2 munaa

1/2 dl siirappia

1 1/2 tl piparkakkumaustetta

1/4 tl jauhettua valkopippuria

1 tl suolaa

1/2 dl korppujauhoja

Pinnalle:

Noin 1/2 dl korppujauhoja

Kuori ja paloittele juurekset ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta keitinliemineen. 
Kuumenna kattilassa kerma-maitoseos. Sulata siihen juustoraaste ja anna seoksen hieman jäähtyä.
Lisää juuressoseeseen kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista vielä onko suolaa ja mausteita riittävästi.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja tee pintaan kuvioita lusikalla.
Kypsennä 150-175 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.