Oletteko tehneet itse ranskalaisia? Yhteishyvä-lehdessä oli jokunen aika sitten ohje ja yllättävän hyvää tulee, vaikkei maku sama olekkaan kuin mäkkärissä. Hyvin kelpaa lapsille, eikä tarvitse potea huonoa omatuntoa liiasta rasvasta. Nämä tonnikalapihvit (Uncle Ben's ohje) kelpasivat pojallenikin, joka ei pidä tonnikalasta.

167071.jpg

Tonnikalapihvit:

1 dl  tummaa riisiä

2  keitettyä perunaa

1 prk  tonnikalahiutaleita vedessä

2  kananmunaa

2 rkl  silputtua persiljaa

1 tl  suolaa

0,5 tl  mustapippurirouhetta

6 rkl  vehnäjauhoja leivitykseen

Laita tonnikala valumaan. Käytä ylijäänyttä riisiä ja perunoita, tai tee niinkuin minä: keitä riisit ja hyvin pestyt perunat samassa kattilassa kypsäksi (ei kai tässä ole mitään syytä, miksei saisi keittää samassa...). Koska perunat kypsyvät nopeammin, ota ne pois kun ovat kypsiä ja muussaa haarukalla soseeksi. Lisää kypsä riisi. Jäähdytä massa. Lisää muut aineet ja muotoile palloiksi. Kierittele pallerot vehnäjauhoissa ja lepuuta jääkaapissa vajaa tunti. Paista Oivariinissa kauniin värisiksi.

Ranskalaiset:

1 kg  perunoita

2 rkl  öljyä

2 tl  suolaa

Kuori ja suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi. Valuta öljy suikaleiden päälle ja lisää suola. Kauho käsin perunoita, jotta öljy ja suola menevät tasaisesti joka paikkaan. Levitä ohueksi kerrokseksi uunipellille ja paista 225 lämmössä puolisen tuntia.