Helppoa ja herkullista! Tässä on taas pienemmillekkin leipureille sopiva ohje, ainakin jos vähän auttelee kaulimisen kanssa. Nämä ovat parhaimmillaan tuoreina, mutta menettelevät seuraavanakin päivänä. Ohje on vähän muunneetu Kodin Kuvalehdessä olleesta ohjeesta.

1240128682_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

12 sarvea:

3 dl  hiivaleipäjauhoja

2 dl  grahamjauhoja

1 dl  voimakkaanmakuista kevyttä juustoraastetta

1  tl  soodaa tai leivinjauhetta

½  tl  suolaa

n 2  dl  piimää, jugurttia tai kermaviiliä (käytin desin maustamatonta, rasvatonta jugurttia ja vähän reippaan desin rasvatonta maitoa)

2 rkl  öljyä

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Lisää neste ja öljy. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Jos nestemäärä ei tunnu riittävältä, lisää loraus maitoa.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat pyöreiksi levyiski jauhoitetulla alustalle. Leikkaa levyt kuuteen osaan taikinapyörällä. Rullaa sektorit sarviksi aloittaen leveästä päästä. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Sarvet voi täyttää ennen rullausta vaikka juustolla, tuorejuustolla tai kinkulla. Sarvet voi myös voidella munalla ennen paistoa, jos haluaa kiiltävän pinnan.