Kohta on vappu! Meillä on aina tehty sima itse ja tänä vuonna sain vielä ihanan yllätyksen: Dansukker lähetti minulle paketin, josta löytyi sokeria, fariinisokeria, rusinoita ja tratti. Lisäksi paketissa oli vielä kolmea maustettua tomusokeria munkkien kuorruttamista varten. Raporttia niiden mausta tulossa, jahka ehdin käyttää. Tässä kuitenkin siman ohje ja vapputunnelmaa jo etukäteen. 1240483591_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

4 l vettä

1–2 sitruunaa

250 g Dansukker Fariinisokeria

250 g Dansukker Taloussokeria

1/6 tl hiivaa

rusinoita

Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. (Helpoiten onnistuu, kun liuotat hiivan ensin nestetilkkaan ja sekoitat sitten seokseen.) Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta.Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!