Mieheni herkkuruokaa on kuorineen keitetyt perunat ja lisänä joku hyvä kastike, mieluiten jauheliha- tai makkarakastike. Kun osan jauhelihasta korvaa kevyellä kinkulla, tulee edes vähän terveellisempää. Varsinaista ohjetta en tähän laita, tein ihan tavallisen jauhelihasoosin, johon lisäsin Korpelan kevyttä kinkkusuikaletta (ohjeen saapi, jos joku haluaa). Edit: ohje lisätty.
200 - 400 g kevyttä jauhelihaa
1-2 sipulia (tai purjosipulia)
2-3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
250 g Korpelan kevyttä kinkkusuikaletta
suolaa, olisiko 2 tl?
pippurisekoitusta, ketsuppia
Ruskista jauheliha ja sipulit. Heitä jauhot mukaan, ja ruskistele niitä varoen. Lisää vesi ja mausteet sekä kinkkusuikaleet. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Tarkasta maku! Tarjotaan siis keitettyjen pottujen ja salaatin kanssa.
Kommentit