Tämä patonki tuli Anna-lehden leipäreseptikilpailussa toiseksi. Hyvää tämä olikin!

1068979.jpg

1 tlk  tomaattimurskaa

3 dl  vettä

30 g  hiivaa

2 tl  suolaa

2 dl  vehnänleseitä

½ dl  pellavansiemeniä

2 dl  ruisjauhoja

n. 12 dl  vehnäjauhoja (käytin osan spelttiä)

3 dl  kevyttä, voimakasta juustoraastetta

Lämmitä tomaattimurska ja vesi kädenlämpöiseksi. Liota nesteeseen hiiva. Lisää suola, leseet, siemenet, ruisjauhot ja alusta vehnäjauhot taikinaan. Lisä myös juustoraaste loppuvaiheessa. Kohota taikina kunnolla. Leivo patongeiksi (n. 4 kpl) Kohota vielä kunnolla. Voitele vedellä tai kananmunalla ja paista 200 asteessa kauniin värisiksi.