Tämä ruoka valmistuu nopsasti, jos on lohen ja riisin jämiä valmiina. Meillä tehtiin ihan *uusista* aineksista. Hyvää ja vähän erilaista lohiruokaa. Ohje on Hyvää kirjolohesta *vihkosesta, jonka sain lainaksi työkaverilta muinoin. Kiitos vaan lainasta, moni ohje odottaa vielä kokeiluaan!


1047229.jpg

2 dl  täysjyväriisiä (siis raakaa, kypsää tuplasti)

4 dl  vettä

1-2 kalaliemikuutiota

300-500 g  kirjolohta (käytin pakastettua kuutiota 300 g)

1 pss (400 g) Pomodoro *tomaattisekoitusta (pakaste)

Yrttisuolaa, pippuria, yrttiseosta

Kuorrutuskastike:

5 dl  rasvatonta maitoa

3 rkl  vehnäjauhoja

1 tl  suolaa

2 dl  kevyttä juustoraastetta

Ota kasvissekoitus hyvissä ajoin sulamaan. Keitä täysjyväriisiä kalaliemessä lähes kypsäksi. Levitä lohipalat uunivuokaan ja mausta niitä suolalla ja pippurilla (minä lorautin sitruunamehuakin joukkoon). Kypsennä lohipaloja (jos siis käytät raakaa) 200 asteessa 10-15 minuuttia. Ota uunista, sekoita joukkoon kypsä riisi ja Pomodoro-sekoitus. Tarkista seoksen maku!

Sekoita kattilassa kylmä maito ja jauhot. Kuumenna ja anna saostua muutaman minuutin. Lisää suola ja juustoraaste. Levitä kastike lohi-riisi-kasvisseoksen päälle vuokaan ja paista vielä 20-25 minuuttia.