Onnittelut kaikille valmistuneille ja koulunsa päättäville!

Meillä tehtiin eilen lähes viimeisen koulupäivän kunniaksi tällaista piirakka-pullaa. Kaarina Roinisen ohjeella tuli kyllä jälleen todella hyvää ja helposti. Jos vaan pakastimesta löytyy mustikoita, niin kokeilkaa ihmeessä!

630900.jpg

1,5 dl  sokeria

2  munaa

2  dl  maitoa  (meillä siis aina hylaa...)

125 g  juoksevaa margariinia

2 tl  kardemummaa

4 dl  vehnäjauhoja

2 tl  leivinjauhetta

Väliin:

3 dl  mustikoita

½ dl  sokeria

Pinnalle:

mantelilastuja

raesokeria

Sekoita munat ja sokeri keskenään, ei tarvitse vatkata. Lisää joukkoon maito ja margariini sekoitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita vain sen verran, että taikina tasoittuu.

Kaada kolmasosa taikinasta 24 cm  voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista (minun mustikkani olivat kohmeisia). Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta päälle ja ripota pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. (Nuo taikinakerrokset ovat aika ohuita....) Paista 175 asteessa alimmalla ritilätasolla ohjeen mukaan 50-55 minuuttia. Itse epäilin pitkähköä paistoaikaa ja paistoin 35 min, kypsää oli. Maistuu parhaalta lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.