Yhteishyvässä oli tämä aivan ihastuttava porkkanalisäke. Olipa juuri minun makuni mukaista. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

693313.jpg

 

n. 500 g  porkkanoita

vettä, suolaa

 

Keitä pestyt (jos "vanhoja", niin myös kuoritut) ja paloitellut porkkanat puolikypsiksi, noin 5 minuuttia.

 

Marinadi:

 

4 rkl  appelsiinitäysmehua

4 rkl  rypsiöljyä

2 tl  hunajaa

ripaus  suolaa

ripaus mustapippuria

3 rkl  silputtua persiljaa

3 rkl  silputtua ruohosipulia (käytin uusien sipulien varsia)

(2-3 valkosipulin kynttä, näitä en laittanut)

 

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kuumille porkkanoille (ohjeessa käskettiin jäähdyttää porkkanat ensin, mutten tiedä miksi). Jäähdytä ja anna marinoitua mielellään yön yli. Tarjoa lisäkkeenä, vaikkapa grillattaville.