Minulla ei ole kuskusista mitenkään liiemmälti kokemusta. Me-lehdessä oli viimeksi kuitenkin niin jännittävän oloinen ohje, että sit oli pakko kokeilla. Varsinkin kun kaapissa olevan kuskus-paketin päiväys lähenee uhkaavasti. Yllätyin positiivisesti, tämä oli hyvää! Lisäsin sipulia sekä kastikkeeseen että kuskusiin.
Tietääkö kukaan, onko kuskusista olemassa kuidukkaampaa, jotain täysjyvä-versiota?
Kastike:
400 g kevyttä jauhelihaa (ohjeessa oli paistisuikaleita)
1 sipuli silppuna (tätä ei ollut ohjeessa)
1/2 pussia sipulikeittoaineksia
2 dl vettä
2 dl kevyttä kasvisrasvasekoitetta
1/2 sitruunan kuori ja mehu
persiljaa
kuskus:
tilkka öljyä
10 cm purjoa silppuna
3 dl lihalientä
puolikas kesäkurpitsa palasina
1 pss (200 g) herne-maissi-paprikaa
3 dl kuskus-suurimoita
(näitä en laittanut: 1 tl kuminaa, 1 tl yrttimaustetta, mustapippuria, kurkumaa)
Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Sekoita sipulikeittoaineet (huom, vain puoli pussia) joukkoon ja lisää nesteet. Hauduta 20-30 minuuttia. Mausta sitruunankuoriraasteella ja mehulla. Silppua persilja ja sekoita kastikkeeseen.
Kuullota purjoa pienessä öljytilkassa. Lisää lihaliemi, (mausteet), kesäkurpitsakuutiot, he-ma-pa ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuskus-suurimot. Ota hetken päästä levyltä ja anna hautua kannen alla.
Kastikkeen voi sekoittaa suoraan jo kuskusiin, mutta kauniimpi on tietysti lautasella erikseen =) Salaattia lisäksi!
Kommentit