Kun tulee pitkän työpäivän jälkeen kotiin, ei ruoanlaitto välttämättä aina jaksa hirveästi innostaa. Tätä helpottaa ennalta laadittu ruokalista, jonka yleensä laadin viikonloppuna. Katson ruokatarvikkeiden päiväykset ja niiden mukaan laadin sotasuunnitelman, josta välillä poiketaan rajustikkin ja välillä noudatetaan ihan pilkulleen. Tällä kertaa olin ajatellut tehdä täytettyä mureketta, mutta väsymystila ei antanut myöten ryhtyä rullaamaan mureketta, vaan vaivasin kaiken sekaisin. Rakastan murekkeita, niinpä tämäkin oli herkkuruokaani. Näyttää kuvassa kyllä aika ihmeelliseltä, mutta hyvää oli!

416953.jpg

400 g vähärasvaista jauhelihaa

1 pss sipulikeittoaineksia

0,5 dl  ruiskorppujauhoja

1-1,5 dl  vettä

1 muna

1 paprika pieninä kuutioina

n. 100 g  Turunmaa 15 juustoa pieninä suikaleina

n. 150 g  Korpelan kevyttä kinkkusuikaletta

Turvota sipulikeittoaineksia ja korppujauhoja vedessä. Iske kaikki muut aineet sekaan ja vaivaa taikinaksi. Muotoile mureke ja paista 200 asteessa puolisen tuntia. Tällä kertaa paistoin mukana sipulilohkoja ja liedellä tuli muusi. Lisänä salaattia.