Luit oikein, Tanjan eikä Anjan. Joskus muinoin tuli Iloinen keittiö -niminen ruokaohjelma, jossa silloinen Tanja Karpela teki lasagnea. Meillä on sittemmin lasukka tehty lähes aina näin, on niin nopsa tehdä, arkenakin valmistuu noin tunnissa. En ollut muistanutkaan lasukkaa vähään aikaan, mutta tyttäreni pyysi tekemään.

409019.jpg

annos 4:lle, ei siis kovin suuri:

1 iso sipuli

300 g  vähärasvaista jauhelihaa

1 prk  tomaattipyrettä

2 dl  kevyttä kasvisrasvasekoitetta (Tanja käytti kermaa)

aromisuolaa (2-4 tl), basilikaa (1-2 rkl)

1 prk  raejuustoa

Munamaito:

1 muna

3 dl  maitoa

tummia lasagnelevyjä (9-12 kpl)

pinnalle kevyttä juustoraastetta maun mukaan

Ruskista liha ja pilkottu sipuli. Lisää pyre, kasvisrasvasekoite ja mausteet. Keitä viitisen minuuttia. Lisää raejuusto, älä enää keitä. Kokoa lasagneksi, ensimmäinen ja viimeinen kerros kastiketta. Kaada munamaito päälle ja kuorruta juustoraasteella. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Lisäksi sopii vaikkapa porkkanaraaste.