Vilijaanalla oli niin herkullisen näköisiä jauhelihakääröjä, että niitä piti kokeilla. Vaihteeksi käytin broilerinlihaa ja täytteenä saunapalvia ja Aamupalajuustoa. Aivan ihania rullia tuli! Helpommalla pääsee, jos tekee murekkeen, mutta hauskoja ovat nämä pikkurullat.

348388.jpg

Mureketaikina:

400 g broilerinjauhelihaa

1 dl  ruiskorppujauhoja

1,5 dl  vettä

1 tl  broilerimaustetta

0,5 tl  suolaa

1 muna

1-2 sipulia silppuna

Täyte:

Saunapalvikinkkua

Aamupalajuustoa (käytin varalta puolet tavallista, puolet 5 %:sta)

Turvota korppujauhot vedessä. Lisää muut aineet ja vaivaa sekaisin taikinaksi. Taputtele taikina levyksi leivinpaperin päälle. Laita päälle saunapalvikinkkua (itse laitoin siivuina. Helpommin rullaantuisi varmaan silputtuna). ja Aamupalajuustoa. Rullaa 'kääretortuksi'. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi pellille. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Tarjoa muusin ja vihannesten kanssa.