Tämän piirakan tein ihan siltä pohjalta mitä kaapista löytyi. En yleensä käytä purkkilohta, mutta se oli nyt vain 55 senttiä purkki. Käytin ensimmäistä kertaa kermaviiliä suolaisessa piirakassa, ja se kävi kyllä oikein hyvin.
Pohja:
n. 100 g juoksevaa margariinia
n. 80 g Polar 15-juustoraastetta
0,5 dl maitoa
2,5 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 porkkanaa raasteena
10 cm purjoa silppuna
1 maustekurkku kuutiona
2 munaa
1 purkki kevyt kermaviiliä (2 %)
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 tl suolaa
2 rkl kuivattua tilliä
1 prk säilykelohta (lohta siinä oli 170 g)
paprikajauhetta
pellavansiemeniä
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele piirasvuokaan. Laita pohjan päälle lohi paloiteltuna (jos käytät purkkilohta, tarkasta ettei jää selkärangan palasia, tässä ainakin oli). Ripottele lohen päälle paprikajauhetta. Sekoita kaikki muut täytteen ainekset keskenään ja levitä tasaisesti pohjan ja lohipalojen päälle. Ripota päälle pellavansiemeniä (tai muita siemeniä) ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Kommentit