Siitä on aikaa kun olen tehnyt ihan perusjauhelihasoosia. Tässä on vain ripaus omaa mielikuvitusta, muuten hyvää peruskamaa. Maistuu aina kaikille.
400 g kevyttä possunjauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 porkkanaa raasteena tai silputtuna
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 dl ketsuppia
50 g levittyvää Polar juustoa 9 %
pippuria
Ruskista jauheliha hyvin, lisää sipulisilppu ja pyörittele muutama minuutti. Lisää vehnäjauhot ja ruskistele hetken aikaa. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Kun kastike kiehuu, lisää siihen porkkanaraaste ja mausteet. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää lopuksi juusto ja anna sulaa. Tarjotaan tietenkin keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit