Törmäsin Avun sivulla tällaiseen reseptiin. Olisi pitänyt ruoka tekemisen jälkeen jäähdyttää ja vasta seuraavana päivänä syödä. Ei kuulu tapoihin... eli söimme heti uunista otettua. Oli hirmu hyvää, mutta varmaan rakenne tuli jäähdyttämättömyyden takia enemmän kastikemaiseksi. Eipä haitannut!

283604.jpg

1 lenkkimakkara (ohjeessa sanottiin 580 g. Mikä lenkki painaa sen verran? Itse käytin yhden 400 g kevyt lenkin ja muutaman kevyen nakin)

2 dl  Mozzarella juustoraastetta (minusta tähän kävisi jokin muu raaste. Mozzis venyy ikävästi)

Kasvishöystö:

1 sipuli hienonnettuna

1 paprika pieninä kuutioina

1 pieni munakoiso pieninä kuutioina (onnistuu hyvin kesäkurpitsastakin. Jouduin nimittäin osan korvaamaan sillä, munakoisoni oli huono!)

1 tl  suolaa

pippuria

2 dl  tomaattimehua

1 tl  basilikaa

Sinappikastike:

2 rkl  rasvaa

2 rkl  vehnäjauhoja

4 dl  maitoa

1 rkl  sinappia (piti olla ranskalaista vahvaa, mutta käytin ihan Auraa!)

1 tl  suolaa

Kuullota sipulia, paprikaa ja munakoisoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimehu ja keitä viitisen minuuttia. Lisää basilika. Nosta syrjään odottamaan.

Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon jauhot, sekoita. Lisää maito ja sinappi koko ajan sekoittaen. Keittele viitisen minuuttia, sekoita koko ajan. Mausta suolalla. Leikkaa lenkki pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. (Jälkikäteen ajatellen voisi ihan hyvin leikata poikittain pyörylöiksi.)

Ohjeen mukaan lasukka olisi pitänyt koota leipävuokaan, mutta aikapa iso saisi vuoka olla... Joten tein ihan uunivuokaan. Eli kerroksittain makkaraviipaleita, kasvishöystöä, mozzarellaa ja sinappikastiketta. Päällimmäiseksi sinappikastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ja tosiaan tämä olisi pitänyt jäähdyttää ja tarjota kylmänä tomaattikastikkeen kanssa. Minä tarjosin perunamuusin kanssa, minusta kaipasi pottua.