Teresa Välimäen ohjeella tein tätä aivan ihanaa leipävuokaa. Mieheni oli vähän epäileväinen, mutta maistettuaan sanoi tämän olevan 'hävyttömän hyvää'!

285140.jpg

8-10 paksua maalaisleipäviipaletta (itse käytin Reilu Vehnäplus -runsaskuituista paahtoleipää)

Oivariinia, Polar 15 -juustoa, saunapalvikinkkua

5 dl  maitoa

3 munaa

1 tl suolaa

tuoretta persiljaa

Voitele leivät kevyesti Oivariinilla. Laita jokaiselle leivälle viipale juustoa ja palvikinkkua. Leikkaa leivät kahtia. Asettele viipaleet uunivuokaan tiiviihkösti limittäin. Sekoita munamaito ja mausta se suolalla ja persiljasilpulla. Valuta munamaito leipien päälle hitaasti. Painele leipiä varovasti, jotta munamaito imeytyy vähän leipiin. Kypsennä uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. (Alkuperäisessä ohjeessa 220 asteessa, mutta minusta näytti kärvähtäminen olevan lähellä jo heti alussa, joten vähensin lämpöä.) Tarjoa lisänä hyvää salaattia.