Tämä ohje on ollut jemmassa jo jonkin aikaa, mutta aina on tullut tehtyä vaan sitä Amerikkalaista kanakeittoa. Nyt viimein kokeilin. Noudatin ohjetta (jonka alkuperää en ollenkaan muista!) aika orjallisesti, mutta ilmeisesti meilläpäin perunat, porkkanat ja purjot ovat isompia kuin siellä mistä ohje on kotoisin, koska neste jäi kovin vähiin. Minua se ei haittaa, pidän sakeista keitoista! Hyvää tämä oli kumminkin.

245122.jpg

400 g broilerisuikaleita lempimarinadissasi

1 purjo

5 dl  vettä

500 g  paseerattua tomaattia

3  porkkanaa

1  paprika

6  perunaa

1  kanaliemikuutio

1  tl  karria

1 dl  täysjyväriisiä

Laita vesi ja paseerattu tomaatti liemikuution ja karrin kanssa kuumenemaan. Kun kiehuu, lisää riisit. (Vinkki muuten, keitto tulisi paljon nopsemmin, jos olisi ylijäänyttä riisiä desi-pari!). Riisien kiehuessa paloittele kasvikset ja ruskista broilerisuikaleet. Ruskistettuasi suikaleet voit kipata ne kattilaan kiehumaan. Kun riisin kypsymisajasta on noin vartti jäljellä, lisää kasvikset ja keitä kypsäksi.

Lisäksi sopii vaalea täysjyväleipä (jota itsellä ei ollut, olen yrittänyt välttää leipomista, kun syön leipää valtavat määrät!!)