Meidän isi tykkää kovasti mansikasta. Ykkönen on tietenkin tavallinen mansikka-kermakakku, mutta näin talvella maistuu juustokakku, tätä siis isänpäivän kunniaksi.

258227.jpg

Pohja:

150 g  piparkakkuja

50 sulatettua margariinia

Täyte:

200 g  kevyttä maustamatonta tuorejuustoa

0,5 l mansikoita (käytin 3 dl survosta pakkasesta)

3/4 dl  sokeria

1 rkl  vaniljasokeria

1 rkl  sitruunamehua

0,5 tl  kardemummaa

5 liivatelehteä

2 dl  kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tarjoiluun mansikkasosetta.

Murskaa keksit ja sekoita rasvan kanssa. Pingota irtopohjavuoan reunan väliin leivinpaperi ja leikkaa kaistaleet myös reunoille. Painele keksimuruseos pohjaksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuustoon soseutetut mansikat, sokerit ja kardemumma. Vaahdota kerma/kastike. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun. Kaada liivateseos tuorejuustoseokseen samalla vatkaten. Lisää vielä kermavaahto joukkoon. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.

Koristele tuoreilla mansikoilla, jos mahdollista. Tässä käytin suklaarouhetta ja Nesquik-suklaamuroja. Tarjoile kylmän mansikkasoseen kanssa, se raikastaa makua kivasti.