Pinaattilätyt ovat lastemme herkkua. Mietin pitkään kuinka niistä saisi terveellisempiä, kun yritän välttää valkoista vehnäjauhoa aina kun voin. Se kuuluu lähinnä pullaan (johon voi myös muuten käyttää vallan mainiosti hiivaleipäjauhoja, mutta se on taas toinen juttu). Pikkuhiljaa resepti on muotoutunut tähän muotoon, ja lapset eivät ollenkaan huomaa eroa!

228502.jpg

Tästä annoksesta riittää n. yhdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle:

5 dl  rasvatonta maitoa

1 dl  ruisjauhoa

1,5 dl  hiivaleipäjauhoa

1 tl  suolaa

2 munaa

1 porkkana hienona raasteena

150 g pakastepinaattia sulatettuna

0,5 dl  juoksevaa margariinia

Sekoita maitoon ruis- ja hiivaleipäjauhot sekä suola. Lisä munat, porkkanaraaste, pinaatti ja margariini. Anna turvota rauhassa.

Paista hyvällä lämmöllä lättyjä (meillä niiden TÄYTYY olla räiskäleitä, muuten eivät ole oikeita pinaattilättyjä!). Minä laitan aina ensimmäiseen lettuun vähän pannulle rasvaa, mutta sitten enää en.

Tämä taikina on ehkä vähän murenevaisempaa kuin tavallinen, joten pysy kohtuudessa räiskäleen koossa. Anna myös paistua rauhassa, äläkä sohi kääntämisen kanssa liian aikaisin. Jos tuntuu vaikealta, lisää taikinaan yksi muna.

Tarjoiluun tietenkin puolukkasurvosta.