Omenan maku sopii hyvin makkarakastikkeeseen ja keventää ruokaa mukavasti. Ruusun ohje löytyy tietenkin Marielta.

204587.jpg

4-5 annosta

2 rkl juoksevaa margariinia

2 rkl  vehnäjauhoja

5 dl vettä

1 sipuli

400 g kevyt lenkkimakkaraa

oman maun mukaan omenoita, itse laitoin pieniä 7!

turaus ketsuppia ja sinappia

1-2 tl suolaa

Ruskista makkarapalat. Siirrä ne lautaselle odottamaan. Kuullota silputtua sipulia margariinissa. Lisää vehnäjauhot. Ruskistele pikkuisen. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen, yhteensä perunoiden kiehumisajan.

Paloittele pestyt (ja ulkomaisista kuoritut) omenat. Lisää ne kastikkeeseen niin, että kypsymisajaksi tulee noin 10 minuuttia. Lisää myös makkarapalat, sekä ketsuppi ja sinappi.

Tämän kanssa sopii mainiosti salaatin lisäksi suolakurkku.