Kaalilaatikkoreseptejä on varmaan niin monta kuin tekijääkin. Tämän otin muistaakseni Painonvartijoiden keittokirjasta, ja on mielestäni hyvää. Ja maku on tietenkin parhaimmillaan vielä uudelleen lämmitettynä. Huom, en laita yleensä porkkanaa, vaan kun tein tämän varhaiskaalista, niin se haihdutti niin paljon nestettä, että lisäsin korvaukseksi porkkanaa, ohjeessa sitä ei siis ole...

177188.jpg

1 kg  hienoksi silputtua kaalia (varhaiskaalia ehkä laittaisin jopa 1,5 kg!)

2 dl  vettä

1 tl  suolaa

n. 0,5 - 1 dl  siirappia

Laita yllämainitut ainekset kattilaan, ja hauduta niitä tunti.

1 dl  rikottuja ohrasuurimoita

Keitä ohrasuurimot tällä välin pakkauksen ohjeen mukaan.

2 sipulia

400 g  possun tai broilerin jauhelihaa

aromisuolaa, valkopippuria

munamaito:

5 dl  maitoa

2  munaa

Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta, aromisuolaa saa laittaa 1-2 rkl. Ei haittaa jos jää vähän suolaiseksi, munamaito tasoittaa maun! Kaada kaali lävikköön ja yhdistä jauheliha-sipuliseos, kaali sekä ohrasuurimot. Valuta munamaito päälle, äläkä säikähdä, sitä on reilusti, mutta pistä vaan kaikki. Nostele vähän aineksia, jotta munamaito sekoittuu. Ja sitten vaan uuniin, 175 asteeseen tunniksi.

Tämä voi tuntua aikaavievältä, mutta kaali hautuu sekä levyllä että uunissa ihan itsekseen.