Meillä(kin) kokataan viikonloppuna usein vähän 'parempaa' ruokaa. Tämä on minusta erittäin herkullinen ruoka, olenhan vannoutunut meetvurstifani. Siitä en luovu, terveisiä vaan Olet mitä syöt ohjelmaan... Sen verran olen antanut periksi, että käytän kevytmeetvurstia, mutta niistäkin kelpaa vaan yksi laatu!

Suosittelen todella kokeilemaan! Kuva ei tee oikeutta maulle.

158293.jpg

possun ulkofilettä niin moneen pihviin kuin tarvitset (tässä 5)

n. 1 rkl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

Täyte:

n. 150 g ruohosipulituorejuustoa

n. puolikas (puna)sipuli

n. 100 g kevytmeetvurstia

n. 1 maustekurkku

Kastike

2 dl ruokakermaa

n. 1 dl vettä

sinappia, ketsuppia, suolaa

Leikkaa ulkofile noin sentin paksuiksi viipaleiksi. (Poista näkyvä rasva.) Nuiji viipaleet isommiksi ja ohuemmiksi leikkeiksi kaksinkertaisen kelmun alla. Ripottele leikkeille vähän suolaa. Täyte on suolainen, joten ei kannata liioitella suolan kanssa. Jätä ennemmin pois kokonaan!

158291.jpg

Valmista täyte (voit toki tehdä sen ennen nuijimistakin, niinkuin teinkin... Eli pilko pieniksi meetvursti, sipuli ja maustekurkku ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Laita jokaisen leikkeen keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä.

158292.jpg

Rullaa leikkeet pötkylöiksi ja sulje ne kunnolla, ainakin kolmella tikulla per pötkylä.

Ripota jauhot pötkylöille ja kääntele niitä niin, että jauhoa on suurinpiirtein jokapuolella. Kuumenna voimariinia pannulla ja ruskista pötkylät jokapuolelta. Kaada sitten ruokakerma päälle, ja huuhtele purkki vedellä, jonka kaadat vielä joukkoon. Mausta kastike pienellä määrällä sinappia ja ketsuppia. Hauduta 15-20 minuuttia. Tarkasta jossakin välissä onko kastikkeessa tarpeeksi suolaa.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja raikkaiden kasvisten kanssa. Huom! Tälle määrälle pihvejä kastike riittää hyvin, mutta jos teet enemmän, lisää sitten vaan jauhojen ja nesteen määrää.

Ja jos/kun täytettä jää yli, siitä saa aivan ihania pikkusuolaisia (kun ei vaan koskettele raakaa lihaa lusikalla, jolla sitä laittaa leikkeille)! Mutta palataan siihen huomenna!