Löysin kirjastosta aivan ihanan leipäkirjasen 'Herkuttele leivällä', josta ensimmäisenä kokeilin näitä sämpylöitä. Pähkinä ja rusina käyvät oikein hyvin leipään, mutta ensi kerralla laitan taikinaan vähemmän rasvaa, rakenne saisi olla 'leipämäisempi'. Muuten oikein hyviä.

170448.jpg

2,5 dl  maitoa

25 g  hiivaa

1 tl  suolaa

1 rkl  fariinisokeria tai siirappia

1,5 dl  hasselpähkinärouhetta

1,5 dl  rusinoita

6-7 dl hiivaleipäjauhoja

50 g  sulatettua margariinia (laittaisin puolet vähemmän)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, pähkinät ja rusinat. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa sula rasva. Kohota puolisen tuntia. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja paloittele se 12-15 osaan pyörittele sämpylöiksi. Kohota, voitele halutessasi munalla tai maidolla ja paista 225 lämmössä n. 15 minuuttia.