Tein tätä piirakkaa aiemmin oman puutarhan antimista. Koska puutarhan kasvit ovat kovin nuoria, piti kerätä kaikki raparperit, vadelmat ja puolet mustaherukoistakin piirakkaan. Se oli todella hyvää! Sekasopan Marielta sain idean käyttää tässä piirakassa vadelmaa ja persikkaa ja se yhdistelmä on kyllä myöskin hyvä. Tähän piirakkaan kuuluu alunperin muruseos päälle, mutta tästä jätin sen pois. Murun ohje löytyy kyllä alta.

150557.jpg

2 munaa

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa

1 dl voisulaa/juoksevaa margariinia

Päälle esim. vattuja ja persikoita, mutta esim. näin:

0,5 l raparperin paloja

1-1,5 dl sokeria

2 tl inkivääriä (huom! voit lisätä tämän taikinaan, jos et käytä raparperiä)

kardemummaa maun mukaan päälle

Muru:

50 g margariinia

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl vehnäjauhoja

Voit tehdä tämän joko pyöreään piirakkavuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Voitele ja jauhota vuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauho-leivinjauhoseos (ja inkivääri, jos et sekoita sitä raparperiin). Lisää vielä maidon ja juoksevan margariinin seos.

Kaada taikina vuokaan. Laita päälle haluamasi täyte (raparperitäytteen voit joko vain sekoittaa, tai niinkuin minä, pehmennä raparperiä sokerin ja inkiväärin kanssa liedellä). Ripottele päälle kardemummaa.

Jos teet murut päälle, sekoita haarukalla ainekset sekaisin ja ripottele piiraan pinnalle. Kypsennä 175 n. 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.