Tuhannen vierailijan rajapyykin kunniaksi vähän sitä pullaa... tämä ei ole kyllä ollenkaan pakko-sellaista :) ! Pidän kovasti pullista ja haluan tehdä vähän erilaisia pullia. Nämä rahkapullat ovat mukavan miedon ja pehmeän makuisia. Vähän enemmänhän tässä saa näperrellä kuin piirakassa, mutta pulla on niin mukava syödä!

157085.jpg

Pullataikina:

2,5 dl  maitoa

puolikas paketti hiivaa

0,5  tl suolaa

1-2 tl  kardemummaa

3/4 dl  sokeria

puolet munasta

n. 6 dl  vehnäjauhoa

75 g  margariinia

Täyte:

1 prk  rahkaa

 se toinen puoli munasta

0,5 dl  sokeria

1 tl  vaniljasokeria

Laita rahka valumaan siivilään taikinan tekemisen ajaksi. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita mukaan muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kunnolla. Kohota taikinaa liinan alla noin kaksinkertaiseksi.

Sekoita täytteen ainekset. Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä rahkatäyte taikinalevylle ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta viipaleita, äläkä hermostu jos rahkaa vähän tursuu... Nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota. Mielestäni pullia ei tarvitse voidella. Paista pullat 225 asteessa n. 12 minuuttia. Ohje on Yhteishyvä-lehdestä.

Tosiaan, tuhannes kävijä oli sattumoisin työkaverini, tässä lupaamastani pullapaketista kuva, ja kiitos kaikille muillekkin vierailijoille! (Tyttäreni tekemä kunniaruusuke).

163228.jpg